2019-09-12
熟小小豬嘅朋友都知道佢係一位不折不扣嘅大富翁控,屋企有嘅大富翁遊戲加加埋埋都有成10盒。其實....看似盒盒都係一樣,不過小小豬總係話好唔同,每盒嘅玩法都各有樂趣(佢仲叫我話遲幫佢拍片同大家分享哦)。既然佢鐘意我又覺得大富翁遊戲係益智得嚟又好啱一家大細齊齊玩,所以...就由佢變成一名大富翁痴啦...哈哈哈!知道帝京酒店今期嘅自助晚餐係以大富翁為主題,咁就當然要帶依個小粉絲嚟潮聖開心一番啦! 依家食自助晚餐就可以玩即抽即賞遊戲,小小豬就緊係唔放過機會要抽埋一份啦。抽「公益福利卡」就只需要上載相片及讚好酒店嘅Facebook / Instagram 就可以,小小豬就抽到$100 Coupon(佢係有丁點失望,因為佢不知幾想抽到大富翁匙扣呀)~另外每位客人都可以去抽「機會卡」換其中一款嘅指定美食~ 餐廳內有好多大富翁嘅佈置,小小豬都不知幾開心,四圍走冇停過呀~ 之後就緊係要睇下全晚嘅亮點所在,一系列超靚嘅大富翁甜品啦。依個大富翁先生嘅棋盤寶盒蛋糕我同小小豬都研究左好耐,初時以為只係擺設嚟,但原來係一個松露朱古力軟心嘅香橙味牛油蛋糕嚟,真係超靚呀~ 小小豬就當然係最鐘意
冰鎮海鮮嘅種類都算多~