2021-07-27 69 views
今日去到大尾篤玩水,玩完水想搵日本料理食,見到名好吸引,好有日本feel,就同朋友兩個人去食!我地實在太肚餓,所以叫左好多野食,真係好好食好新鮮!每一款都好推介!廚師既時間掌握得好好,拍得住出面既居酒屋🏮川式燒茄子🍆外脆內軟,燒到好juicy, 必叫!磯燒鮑魚汁吾會好咸,鮑魚好彈口新鮮燒原隻帆立貝上面有魚䰵,加埋帶子好有口感!成個好重牛油香味!海膽炒飯海膽勁新鮮,好濃好白,配料好多,我地都食吾哂一大碟,有蜆、蟹柳、魚䰵etc清酒煮蜆必叫!清酒味加蜆好甜,但比湯匙你飲埋d水😂飲完都有小小high high 地雞泡魚干🔥🔥飲酒必點,好出色,好香魚味,同埋好大碟我仲叫左杯生啤💪配哩堆野食真係一流💋而且連個杯都係凍冰冰咁上,實在太值得欣賞!泊車既朋友如果黎食野可以拍係鋪頭門口,都有塊好大既空地!

川式燒茄子🍆
外脆內軟,燒到好juicy, 必叫!

磯燒鮑魚
汁吾會好咸,鮑魚好彈口新鮮

燒原隻帆立貝
上面有魚䰵,加埋帶子好有口感!成個好重牛油香味!

海膽炒飯

清酒煮蜆

雞泡魚干
🔥🔥飲酒必點,好出色,好香魚味,同埋好大碟

2021-07-26