2016-08-17
實在好不容易同bibi一齊中午去食飯,今日仲超多人tim答台係一定既。水餃油雞米37加9凍奶茶一直好想食米粉,今日中午終於如願食到了,水餃係豬肉涵加椰菜同麻油咁,亦蠻飽肚的,加上我自己另加的辣油,自然很難難食啦。米粉係種難煮爛,不易變淋的面食,相對呢度向來煮到好淋好淋俾bb仔食既飽仔來得要好。不過叫飯的話,飯量剛好一碗,這兒有多飯少飯得選,感覺不那麼浪費,而且較中環美心好吃千万倍。雞皮肥又係梗,不過雞肉無雪味,連鎖餐廳也不敢再過份奢求什麼是真,肉件有嚼勁。雖然米粉一個其實好細個,輕食減肥者特別是女生就足夠填肚了。P.S.其實我叫油雞的bi叫了我切雞。他的燒鴨瀨3x加奶茶9他的賣相好好多,又有生菜,鴨皮燒得好靚仔,吸引要搶食呀。鴨肉皮幾肥但肉有點玫瑰香既?我誤會嘛?咁正?啖啖肉好飽肚。奶茶呢度做得比當當好百倍,奶同茶既比例好,又用上碎冰,合理的做到不會半杯冰咁坤水,香味不錯加9個大洋就有,我甘願付上,食熱ya夏天無凍飲解下熱浪,實在不能。
P.S.其實我叫油雞的bi叫了我切雞。