2024-10-14
銅鑼灣呢間走英倫復古書店主題嘅泰西Fusion餐廳📚 ,由裝修、擺設去到Menu餐具都趣怪玩味;最近仲加入咗Halloween元素🎃,有種好似去咗霍格華茲魔藥房嘅感覺🔮💫。今次專程係想試吓佢哋嘅開心果咖啡!💚 開心果奶蓋咖啡 $56隻杯有誠意喎!好別緻,幾有英倫High Tea感。上層係厚厚嘅開心果奶蓋,味道極濃郁又好綿滑✨。建議先用細匙羹試真啲個奶蓋👅,然後再一啖飲埋個奶蓋同咖啡就最滋味。冇令我失望,成杯嘢都好正,開心果控一定要試🙆🏻♀️!🍰 Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕 $78呢度嘅甜品都係好出名,巴斯克蛋糕都有3個口味揀。最受歡迎就係呢個Tiramisu口味,賣相好吸引😍,啲Cream有咖啡粉中和咗唔算太甜👌🏻,蛋糕都整得好軟綿濕潤,整體都幾好味🩷!🍝 明太子蟹肉野菌意大利麵 $138好多餐廳都有呢味意粉,我都係風雨不改鍾意食佢💁🏻♀️,係好穩陣嘅選擇,唔會伏得去邊。呢個我都好大推,明太子醬好掛麵又唔會太鹹,價錢唔算太貴,好味💁🏻♀️!🍛 烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 $148講到泰國Fusion菜,當然要有喇沙。入面有大大隻隻新鮮海蝦🍤、兩隻青口仲有魷魚🦑,份量唔惹少。味道就辣辣哋
今次專程係想試吓佢哋嘅開心果咖啡!
💚 開心果奶蓋咖啡 $56
隻杯有誠意喎!好別緻,幾有英倫High Tea感。
🍰 Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕 $78
🍝 明太子蟹肉野菌意大利麵 $138
🍛 烤大蝦海鮮椰香喇沙飯 $148
講到泰國Fusion菜,當然要有喇沙。
入面有大大隻隻新鮮海蝦🍤、兩隻青口仲有魷魚🦑,份量唔惹少。味道就辣辣哋,都幾有後勁🥵,食得辣嘅朋友應該會鍾意。
Iced Latte $46