2023-04-02 35 views
之前已經聽過呢間餐廳,由於個名好特別,一早已經想試,今日去開大埔,竟然發現開咗分店,就一於入去食個午餐啦。經典鹽酥味炸雞 :炸雞可以揀一款丼碗,我地揀咗清新雜菜丼碗。鹽酥炸雞一份有四件,外皮炸得酥脆,雞肉依然嫩滑多汁,鹹香味十足;雜菜丼碗有西蘭花、椰菜花、雜菇等等,食完油膩嘅炸雞,食返d青菜感覺份外清新。雙層吉列漢堡芝士煎蛋魯肉飯 :兩塊厚厚嘅漢堡夾住熱溶芝士,上面鋪上靚靚嘅煎蛋,賣相相當吸引,吉列漢堡外脆內軟,食落滿口肉汁,豬肉漢堡混入洋蔥更為香口,魯肉飯油香味十足,非常好味。花枝丸酥 :花枝丸酥炸得好香口,食落好彈牙,味道微鹹好開胃。大腸包小腸 :糯米包住台灣腸,再加上滷肉,糯米吸收咗香腸及滷肉嘅油香,煙煙韌韌好惹味。有時候想喝紅豆烏龍奶茶 :烏龍奶茶幼滑,茶味香濃,配上紅豆味道唔太甜。無糖碳焙烏龍純茶王 :烏龍茶經碳焙後味道更香更純,消除油膩感一流,熱熱嘅茶令身體更暖和。

經典鹽酥味炸雞 :

雙層吉列漢堡芝士煎蛋魯肉飯 :

花枝丸酥 :
花枝丸酥炸得好香口,食落好彈牙,味道微鹹好開胃。

大腸包小腸 :

有時候想喝紅豆烏龍奶茶 :
烏龍奶茶幼滑,茶味香濃,配上紅豆味道唔太甜。

無糖碳焙烏龍純茶王 :
2023-04-01