2018-12-31 132 views
親戚補食做冬飯,來到上環利寶閣食飯,貪呢度坐得舒適,食得開心。人少少,冇叫一圍圍菜式,但都有好多2-4人套餐/小菜選擇,仲有信用卡優惠套餐。 是夜菜式:原盅佛跳牆送谷飼豚肉叉燒飯Order左兩盅佛跳牆,湯味唔錯,湯料豐足,有鮑魚 魚翅 海參 光瑤柱 瘦肉等,燉出鮮味湯底,而且不含味精,強烈推介!另外酒樓推出週年優惠,叫佛跳牆有叉燒飯,叉燒肉味道好嫩滑,可能因為豬係食谷飼料關係,肉質比一般市面好。碧綠炒班球本來想叫魚雲煲,可惜售罄。 就叫左個炒石班食,火喉剛剛好,成碟菜唔會油,班片夠厚身,新鮮魚片,沒雪藏味道。青豆夠翠綠,爽口。高原白木耳浸菜苗白木耳第一次食,比起黑木耳厚身少少,都係爽口,但同黑木耳個種爽又有少少唔同感覺,諗唔到形容詞表達~ 菜苗係白菜苗,成碟菜好健康感覺!仲有其他冇影到相。 總體味道唔錯,部長好好人,一人送左碗陳皮紅豆沙,個人好喜歡陳皮味道,所以覺得好好味。

是夜菜式:

原盅佛跳牆送谷飼豚肉叉燒飯