2016-01-23 1391 views
我大胃王最喜歡食炸物, 今日又係一年一度續會ge時候, 今年續會同往年一樣, 都係$1980, 包括85折優惠, 小食劵, 生日7折, 紅酒劵, Extra5%優惠及現金劵, 總值超過$3000, 對大胃王嚟講都幾超值, 首先睇吓有D咩用先, 好, 今天就大大食, 一個豬排海鮮2人餐加兩個海鮮小食喇.....首先來個啤酒, 歎個前菜軟殼蟹, 蟹膏飽滿, 炸粉薄, 點埋柚子醋, 開一開個胃先, 不過今次膽固醇又超標, 算啦, 無乜幾可, 食一嚿都可以ge, 等我老婆嘆埋果3嚿啦. 啊! 好期待d三文魚籽生蠔及什錦海鮮併盤又嚟啦, 首先叫店長拎個牡丹蝦頭去炸, $10/隻, 加$20無所謂,  好! 食生蠔啦, 三文魚籽配上生蠔好味, 仲又d海水味添, 唔好意思, 食囇先至影, 得翻個殼添, 跟住食魚生, 魚生非常新鮮, 三文魚肥美, 牡丹蝦大隻肉質好實, 劍魚食落無渣, 仲好重油份添, 至於八爪魚緊係好鮮甜, 用小食劵真係超值.期待已久的炸蝦頭終於嚟啦, 炸粉好薄, 仲好似識郁咁, d腳仔ge口感好得意, 食落卜卜脆, 正!主菜嚟啦, 半飽ge我緊要大大食一餐, 蝦, 蠔, 豬排, 豬柳
主菜嚟啦, 半飽ge我緊要大大食一餐, 蝦, 蠔, 豬排, 豬柳都咁好食, 呢間吉烈店食咗咁多年, 食物質素仲保持到咁高水準, 尤其係d飯及椰菜, 佢哋刻意裝細碗d俾你, 碗飯唔會食到凍囇, 食完立即幫你添飯, 都幾細心, 熱辣辣白飯, 送炸物及甜椰菜. 真係最好不過. 店員仲不時同你加椰菜添.
飽餐過後, 店員給我清潔枱面, 送上冰凍西瓜及熱煎茶, 滿足滿足.
整體來講, 大胃王都俾佢攪掂, 好飽好飽.
Other Info. : 用咗八五折, Extra 5%優惠及$400現金劵, 同埋兩張小食劵, 埋單只係$125, 咁多嘢都幾抵食.
2016-01-21
Type of Meal