.平日下晝同朋友喺大角咀食嘢,嚟到呢間聞說係長期排長龍嘅台式小店。我哋大約一點鐘嚟到,喺門口等咗大概15分鐘入得,比想像中快。.介紹吓呢度嘅便當:每日餐廳都會有5種配菜,隨便當附上。當日就有炒野菜、香菌洋蔥粟米、炒粉絲、焦糖玉子、涼菜⋯⋯配菜都係以蔬菜小食為主,而且唔係每日都一式一樣,就算食多幾次都唔會咁快厭!.😋香酥脆雞便當歡變動可以揀三種口味:鹽酥/海苔/香辣,今次我哋揀咗海苔。雞扒即叫即炸,上碟時係熱辣辣🔥而且炸得好脆口,咬落肉質嫩滑,唔會炸到乾憎憎!.😋那個滷排骨便當餐牌上寫呢個係招牌菜,見到塊滷排骨(即係香港嘅豬扒)真係好震撼,目測大過我塊面!!!滷排骨好鬆軟好易咬,唔會食到痴牙。配個面頭嘅滷水汁,味道好夾👍🏻.😋蜂蜜麻糬白玉奶茶跟餐有幾款茶可以揀,不過今次我就加錢轉咗特飲。唔知係咪因為嗌咗少甜嘅關係,蜂蜜味唔算好突出,但我好鍾意成杯飲品好有𡁻口,麻糬同白玉都好chewy, 啱晒我口味!溫馨提示返,呢杯嘢都幾飽肚😂細食嘅朋友可以嗌返細杯嘅16oz.知道呢排飲食業市道好差,衷心希望呢間小店可以撐得住🥺有機會去開大角咀嘅朋友,不妨去食個飯支持吓佢哋💛
😋香酥脆雞便當
😋那個滷排骨便當