2022-10-22
😍今日放工經過大角咀,經過見到呢家專食喇沙既外賣專門店, 又想刺激下味蕾, 一於黎試下~見到呢到招牌係喇沙摻摻💗 本人自己好鐘意食帆立貝~ 所以叫左帆立貝掺掺 $65 帆立貝新鮮彈牙, 而且有大量蜆肉, 撈埋喇沙湯既精華, 味道提升到更高層次, 而豆卜亦都吸收晒湯汁既精華, 食落去零舍開胃。而掺掺既意思即係米線+油麵, 每條麵都吸收晒喇沙既精華, 呢碗掺掺做得非常出色💕🫣仲外賣多個海南雞油飯比屋企人 $40: 海南雞非常嫩滑, 平時唔食雞皮既屋企人, 今次都忍唔住食晒落肚, 因為真係好新鮮, 甚至連雞胸肉都唔會有鞋口感覺, 而飯亦都做到粒粒分明, 唔會痴埋一舊, 另外仲有D醬汁一齊食, 撈埋油飯一齊食雖然好heavy, 但真係好食到停唔到!由於海南雞太好味嘅關係,連影相📸️都唔記得影添呀🥰🥰🥰驚唔夠飽 仲叫左份沙嗲雞肉串($20/2串)食 !雞肉燒得好香口嫩滑, 再配埋D沙嗲醬一齊食, 真係好夾, 而且沙嗲醬再落左少少花生粒, 食落去好有口感馬鈴薯炸蝦 $16: 食落去好香脆, 出面用馬鈴薯絲去炸, 入面蝦肉爽口彈牙, 配埋個酸辣醬一齊食, 零舍開胃!So far, 呢間喇沙外賣店做得好
由於海南雞太好味嘅關係,連影相📸️都唔記得影添呀🥰🥰🥰
So far, 呢間喇沙外賣店做得好出色, 中意新加坡菜既朋友一定要試呢間!