2022-10-08
大角咀高質清酒放題🤍-💛黃色商家-🍶清酒放題(松) ($428/位)呢個套餐包3小時任飲清酒放題,仲可以揀三款關東煮同埋兩款佐酒料理,由於選擇超級多嘅關係,小編會簡單分開幾部份來介紹😋🍶酒品酒品方面,大家可以揀生啤、燒灼、清酒同埋果物酒🤩小編主要都係揀清酒同埋果物酒,同大家介紹其中幾隻小編覺得最正嘅酒🥰-🍶清酒🍶楯野川純米大吟釀入口好清爽,味道微甘,幾順滑之餘米味好香,唔鍾意酒味太重嘅可以試吓呢一隻😚-🍶香住鶴山廢特別純米呢隻感覺比較辛口,酒味比較重,味道亦都比較純🫣-🍶九頭龍逸品味道比較甜嘅一款清酒,酒味完全唔濃,一樣有淡淡嘅米香😍-🍹果物酒🍹神開蜜柑酒酒裏面有蜜柑同埋柚子汁,充滿酸甜嘅香氣,完全冇酒味,好似飲緊果汁咁鮮甜🥰必試!-🍹尾瀨之雪檸檬柚子酒好夠酸之餘好清爽,柚子味同檸檬味配合得好好,入口好温和,餘韻好清新,一樣都係必試🤩🍢關東煮每人可以自選三款配料我哋揀咗竹輪、魚腐、蘿蔔同芋絲,另外跟餐會有辣醬🤣首先湯底好甜同埋好濃,魚腐好軟熟好入味,蘿蔔同埋芋絲吸滿湯汁,超級鮮甜🥹🥟佐酒小食每人可以自選兩款,我哋揀咗明太子雞翼、煎餃子、唐揚炸雞同芥末章魚伴紫菜😋首先明太子雞翼嘅雞肉滑嫩
💛黃色商家
🍶清酒放題(松) ($428/位)
🍶酒品
酒品方面,大家可以揀生啤、燒灼、清酒同埋果物酒🤩
🍶清酒
🍶楯野川純米大吟釀
🍶香住鶴山廢特別純米
呢隻感覺比較辛口,酒味比較重,味道亦都比較純🫣
🍶九頭龍逸品
味道比較甜嘅一款清酒,酒味完全唔濃,一樣有淡淡嘅米香😍
🍹果物酒
🍹神開蜜柑酒
必試!
🍹尾瀨之雪檸檬柚子酒
🍢關東煮
🥟佐酒小食
首先明太子雞翼嘅雞肉滑嫩多汁,而且雞翼皮夠晒酥脆同埋香,裏面嘅明太子味道微辣,更加增添左雞肉嘅鮮味😚
煎餃子嘅冰花好脆,皮薄餡靚,肉香四溢🥟
至於唐揚炸雞,沾醬好惹味,炸衣夠香脆,雞肉軟熟同多汁🥰
最後係芥末章魚,芥末味好夠重,配上爽口嘅章魚,送酒一流🤩
🥩D set (+$98)
放題仲可以追加燒物盛盒,所以我哋另外再追加咗個套餐,裏面有和牛串、豬腩串、大蔥雞肉串同埋燒茄子😚
和牛串嘅牛味夠濃同表面夠焦香,不過肉質可以更加軟嫩🫣
豬腩串表面夠晒香同酥脆,油香四溢,肥瘦比例好正🥰
大蔥雞肉串嘅蔥夠嫩同香,加埋熟度啱啱好嘅雞肉,唔錯😙
燒茄子都幾大份,食落幾多汁,不過可以再入味啲~
🐔日本長洲雞胸脆骨 ($28)
同普通雞軟骨串唔同嘅地方係,雞胸脆骨有更加多嘅肉可以食,而且一樣口感酥脆,幾有驚喜🙈
🍠日本甜薯 ($18)
燒過嘅日本甜薯表面好香好脆,裏面口感棉密,味道清甜😋
🫀汁燒雞心串 ($32)
完全唔腥之餘,配上表面嘅燒汁,仲有爽爽地嘅口感,味道幾好幾送酒👀
🧆雞腎串 ($30)
熟度適中,食落幾香口,表面焦香十足🥰
入席嘅時候每位都會附送一杯魚湯,入口鮮甜而且又充滿香蔥嘅香氣,超暖胃,好正😋
餐廳嘅環境幾有日式酒館嘅風味,而且員工嘅服務好好,仲會同我哋大概介紹每隻清酒嘅味道,而且以呢個質素同埋價錢來講,真係值得一試🤩
P.s. 店員仲會比幾款清酒杯俾你揀,可以自己揀想要嘅一隻酒杯用嚟飲清酒😛
味道 8.5/10
服務 9/10
環境 9/10
回頭率 9/10
總評 8.75/10😋🤍
人均消費 $584💰
📍 関東酒場
大角咀利得街11號利奧坊地下G504號舖
#米食日本菜 #米食放題 #米飲嘢 #米食奥運 #米食大角咀 #大角咀美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup