🤤最近喺大角咀食咗一間幾唔錯嘅家庭式慢煮日系料理餐廳,🥰試咗佢哋兩款定食咩都非常唔錯,😛食完超級滿足。.🐷慢煮澳洲和牛舌定食 👅8.5/10 $98🍱定食入邊包咗主菜、一碗白飯同埋兩份前菜。💕今次我哋另外加配左醬油蛋,攞嚟撈飯超級正。🐮牛舌方面厚薄適中,口感好有彈性,😚份量亦都比得幾多。💕另外都推薦大家可以試吓佢哋嘅柚子紫薯青蘋果沙律,口感同味道都好特別。.🐷慢煮封門柳配雜菌燒汁定食 👅8.5/10 $98🐮 封門柳係牛既橫膈膜既肌肉,😋牛肉味係極度濃郁同埋相對上比較少脂肪。🙌🏻餐廳用咗慢煮嘅手法,令到佢哋嘅肉質更加柔軟。🍄封門柳配咗雜菌燒汁,一樣好適合用嚟送飯。.🐷芝士年糕 👅8.5/10 $28🍘芝士年糕新鮮炸起超級熱辣辣,🧀入面嘅忌廉芝士溶晒,一覺落去就爆曬出嚟勁香奶味。🤣要小心辣嘴!

🐷慢煮澳洲和牛舌定食 👅8.5/10 $98

🐷慢煮封門柳配雜菌燒汁定食 👅8.5/10 $98