2022-01-09
天寒地凍就最岩去打邊爐🔥 之前專登黎食呢個大閘蟹套餐($568位),入面有勁多嘢食勁豐富😍 落咗單首先每人有一隻鹽燒花螺、大閘蟹🦀及鹽燒海蝦🦐,大閘蟹足5.5兩,蟹膏肥美甘香幾好食🤤食完個火鍋湯底就送到,套餐選用嘅湯底係黃金蟹黃雞煲花膠湯底,用原隻雞連埋冬瓜呈上,好足料😍 雞湯味濃郁花膠滋補,打邊爐前絕對要飲返一兩碗👍🏻 火鍋配料方面大部份都同蟹有關😍 有卜卜脆又香口既黃金蟹粉魚皮、手工蟹粉蝦餃、自家製流心蟹粉丸及黃金蟹粉響鈴,大部份都保留住蟹既鮮味而且幾有特色!而我就最鍾意食佢地既黑毛和牛,牛味濃且肉質鮮嫩👌🏻👍🏻 最後食埋蔬菜、雜菇、蜂巢豆腐同酒窩刀削麵,真係飽到上心口😆 配上驅寒既薑茶消滯,感覺岩岩好👌🏻大家都可以bookmark定呢間,等晚市堂開返就可以去試下😢👌🏻
天寒地凍就最岩去打邊爐🔥 之前專登黎食呢個大閘蟹套餐($568位),入面有勁多嘢食勁豐富😍 落咗單首先每人有一隻鹽燒花螺、大閘蟹🦀及鹽燒海蝦🦐, 大閘蟹足5.5兩,蟹膏肥美甘香幾好食🤤
火鍋配料方面大部份都同蟹有關😍 有卜卜脆又香口既黃金蟹粉魚皮、手工蟹粉蝦餃、自家製流心蟹粉丸及黃金蟹粉響鈴,大部份都保留住蟹既鮮味而且幾有特色! 而我就最鍾意食佢地既黑毛和牛,牛味濃且肉質鮮嫩👌🏻👍🏻 最後食埋蔬菜、雜菇、蜂巢豆腐同酒窩刀削麵,真係飽到上心口😆 配上驅寒既薑茶消滯,感覺岩岩好👌🏻大家都可以bookmark定呢間,等晚市堂開返就可以去試下😢👌🏻