2018-12-18
放工同朋友黎到呢間位於佐敦既日式+韓燒既放題食晚飯,正值秋冬,仲有大閘蟹任食Tim,非常吸引。餐廳空間好大,所以每一張枱都好寬闊,坐得好舒服。環境佈置方面,餐廳掛滿左和式既燈籠同𣄃仔,充滿日式既風味食物款式都幾多,有燒肉、燒海鮮、蔬菜、壽司、炸物同特色小食等等餐廳更設有自助區,顧客可以自由去攞飲品、生果,除咗一般罐裝飲品之外,仲有一啲自家製嘅泰式飲品、包括椰汁冰同龍眼冰等等,味道都幾唔錯仲有自助沙律、除咗普通西式沙律菜之外,仲有手拍青瓜、蒜味螺肉等等既特色前菜,酸酸甜甜幾開胃仲有自助火鍋配料,有蔬菜,亦有貝殼類, 十分豐富落完單冇耐,壽司好快就嚟啦,一口size細細件,可以試到好多唔同嘅款式。三文魚、帶子、海膽同蟹子都幾新鮮,而且好厚片,啖啖肉,加埋黑松露味道更豐富。炸物方面,個人最鍾意芝士年糕,外脆內軟,而且芝士仲係流心。其他炸物都炸到脆卜卜,食落一啲都唔油膩黎到今日嘅主角大閘蟹,每隻大閘蟹有手掌咁大隻,一打開好多膏,蟹膏嘅味道好鮮甜,冒着高膽固醇嘅風險,都要食多幾隻食到差唔多我哋就開始轉食韓燒,肉類嘅選擇都幾多,有牛、豬、雞、羊、海鮮同埋蔬菜。肉類基本上冇乜調味,主要係食佢嘅肉味,
食物款式都幾多,有燒肉、燒海鮮、蔬菜、 壽司、炸物同特色小食等等 餐廳更設有自助區,顧客可以自由去攞飲品、生果,除咗一般罐裝飲品之外,仲有一啲自家製嘅泰式飲品、包括椰汁冰同龍眼冰等等,味道都幾唔錯
仲有自助 火鍋配料,有蔬菜,亦有貝殼類, 十分豐富 落完單冇耐, 壽司好快就嚟啦,一口size細細件,可以試到好多唔同嘅款式。三文魚、帶子、海膽同蟹子都幾新鮮,而且好厚片,啖啖肉,加埋黑松露味道更豐富。
食到差唔多我哋就開始轉食韓燒,肉類嘅選擇都幾多,有牛、豬、雞、羊、海鮮同埋蔬菜。肉類基本上冇乜調味,主要係食佢嘅肉味,食落都幾新鮮,肉味都好重。而燒粟米同菠蘿燒完都仲保持到水份,甜甜地好正
最後邊少得飯後 甜品,有各式各樣嘅蛋糕、糕點同雪糕,個人最欣賞係榴槤糯米糍,糯米糍口感煙韌,一咬落去啖啖榴槤肉,榴槤愛好者必試