2017-03-30
好多謝我好老闆的邀請,同佢一齊參加左下晝係呢間餐廳攪嘅護膚品牌crossover Green Tea Menu,之前已經好期待㗎,因為聽聞好食又好靚 十二点幾嚟到,我地最早到,得到品牌員工熱烈嘅招待,坐下傾下,其他人客陸續到齊,終於開餐喇 🍽一上頭盤,好靚呀 後面支Apple Green Tea好好飲,件green bean tarte 好食,件mushroom tarte 好好好食 👍冷麵配韓式醬汁 + 海膽 + 魚子醬好清爽,海膽好甜,魚子醬咸咸香香,加埋味道好夾呀!嗰冰碗令到食最後一啖麵都涷冰冰北海道帶子好鮮甜,配上綠茶牛油汁好味道,伴碟塊葉係烘乾嘅櫻花樹葉,脆脆地幾得意立方體麵包配腐乳牛油,好得,麵包好香,估唔到腐乳牛油咁正 😍海鮮湯飯,好清嘅湯,海螯蝦嫩滑,紅蟹肉鮮甜,又係好味道呀!Kinmedai 用白味噌醃過,但又冇搶左魚肉本身嘅鮮味,表面燒過加上一層焦香味煎黑毛豬好甘香嘅肉味,伴菜非常新鮮黑芝麻雪糕好香濃,綠茶泡沫同側邊個綠茶醬好味,同埋件綠茶朱古力都好食呀將petit four 整到成個日式禪味花園咁,好靚呀,唔捨得食呀 其實都係堅好食呀!總括而言,全部都好好食,用
總括而言,全部都好好食,用料好新鮮,味道好好,擺盤好靚,好有驚喜呀!