2018-04-29
今晚收工後約左同事去土瓜灣買野,買完野後同事話之前同屋企食過呢間酒樓,食物質素好得,所以我地今晚就決定食呢間餐牌有勁多種款野食,仲有一本大餐牌!而且價錢唔貴坐低無耐侍應就拎花生上來燒腩仔好正,層皮勁脆!而且一d都唔肥!食到停唔到口,推薦大家可以一試,好食我地叫左個老火湯,呢個係老黃瓜湯,每人都可以有3碗,飲得岀係無味精!好似屋企煲的一樣腐乳炒通菜,呢個就正常野,通菜食落去仲係好爽口我哋見海鮮孖寶好抵,所以都忍唔住叫咗來食。沙巴龍躉都唔算細條,而且食落去好滑好新鮮,食得出唔係冰鮮嘅龍躉粉絲蒸帶子每人有2隻,粉絲好好食因為索晒啲汁,而帶子雖然唔算好大,但係勝夠鮮,唔錯孜然葱爆牛肉,一上台時已晚有一陣陣孜然香味飄過來,好正! 牛肉完全唔硬,仲係好軟身,大大塊到最後仲有紅豆沙同西瓜食紅豆沙好好食,煮到好濃味,好食過岀面糖水鋪煮嘅紅豆沙本來想叫1蚊雞食,可惜賣晒,下次再食
餐牌有勁多種款野食,仲有一本大餐牌!而且價錢唔貴
坐低無耐侍應就拎花生上來
腐乳炒通菜,呢個就正常野,通菜食落去仲係好爽口
到最後仲有紅豆沙同西瓜食
紅豆沙好好食,煮到好濃味,好食過岀面糖水鋪煮嘅紅豆沙
本來想叫1蚊雞食,可惜賣晒,下次再食