2018-07-02
Yjk)bkj唔係返office job嘅我, 甚少接觸隱藏工廈內嘅餐廳, 今日帶左喺美國買嘅小禮物俾就生b嘅JM, 特登出荔枝角一齊lunch. 喺樓下等左陣至搭正12點半, 開始多人密密行去𨋢口, 枱已book所以唔擔心. E. 溫泉蛋芝士肉醬意粉set (HKD78) 螺肉沙律 原來lunch set包一個沙律, 有生菜, 粟米粒, 蕃茄仔, 當然仲有主角螺肉啊, 無另加沙律醬, 唔錯嘅開胃小食. 出菜速度快, 雖然目測係預先整好左嘅意粉, 淋上預先煮好嘅芝士肉醬, 面頭放隻又係預先整好嘅温泉蛋, 看似咩都係prepare定再砌好的肉醬意粉, 味道竟比想像中好. 最重要放入口係熱嘅, 肉醬用料非常豐富, 特別在紅蘿蔔好甜+大量豬肉碎蓋滿意粉, 食到最後一啖都有肉醬der. 温泉蛋有流心效果, 生熟剛剛好. 最後會灑上青葱+芝士粉, 份量for女仔就會比較飽. 熱朱古力 原來set仲包一杯飲品, 我地無咩idea就問下落單嘅staff有咩揀. 原來有熱朱古力呢, 好似仲唔使加錢, 係大過茶餐廳奶茶杯份量, 朱古力味香, 沖得夠唒濃. 地點另揾, 座位仲舒服過一杯drink差
E. 溫泉蛋芝士肉醬意粉set (HKD78)
螺肉沙律
温泉蛋芝士肉醬意粉
熱朱古力
熱朱古力
地點另揾, 座位仲舒服過一杯drink差不多成舊水嘅cafe, 枱與枱之間多空間, 梳化新淨, 待應nice. 有暖水, 加分呀