2019-06-29 1241 views
兩個人冇訂枱之下,又嚟試新店喇😄,未夠6:00pm巳經到門外,問吓有冇位🤔,有啊👏。餐廳坐位闊落👍,空間十足👍。睇過餐牌先🤔,冇酒嘅😳,肯定未有酒牌😄,有點可惜😭。套餐由4人餐開始,咁我地散叫啦,仲好添,唔怕食唔曬浪費👏。點菜時服務員好細心講解,每碟菜嘅份量同大少👍。點完菜,廚師出嚟奉上寧夏新鮮杞子比我地試😱,細細粒好似辣椒🌶️仔咁,食落清甜帶點點汁👍。果汁跟住上,我飲嘅係羽衣甘藍🥬加菠蘿🍍汁,都唔錯丫😅。到黑魚籽花膠,黑魚籽個湯汁好濃味,花膠有大有細,配埋嚟食都好豐富👍。到蟹肉蛋白花膠,蟹嘅鮮加蛋嘅滑,配埋花膠真係正👍。海參花膠燉雞湯,食過之後嗰種漲口嘅感覺係無比👍,味道會比較濃郁。無花果花膠竹笙燉雞湯,味道比較清甜,漲口嘅感覺冇咁勁。天下第一豬👍,皮脆肉嫩👍,即叫即燒👍,啲肉汁同肉香😋,好難有咁嘅時候先食到👏。焗釀蟹蓋,蟹肉都足料,一梳梳嘅蟹肉都睇得見👍。木藏牛服務員幫我地切開,放得好精緻咁👏。牛味濃,而且炆得啱啱好👍,一啲都唔韌👍,配埋個我唔鍾意食嘅蔬果😀,我食咗2/3碟呀😱。最後攞多次個餐牌睇,有咩甜品😱,真係好飽😓,服務員介紹完,份量唔會太多,咁就試埋啦😄。笑口棗拼蓮茸煎堆仔,
餐廳坐位闊落👍,空間十足👍。
睇過餐牌先🤔,冇酒嘅😳,肯定未有酒牌😄,有點可惜😭。
套餐由4人餐開始,咁我地散叫啦,仲好添,唔怕食唔曬浪費👏。
點菜時服務員好細心講解,每碟菜嘅份量同大少👍。
果汁跟住上,我飲嘅係羽衣甘藍🥬加菠蘿🍍汁,都唔錯丫😅。
到蟹肉蛋白花膠,蟹嘅鮮加蛋嘅滑,配埋花膠真係正👍。
無花果花膠竹笙燉雞湯,味道比較清甜,漲口嘅感覺冇咁勁。
焗釀蟹蓋,蟹肉都足料,一梳梳嘅蟹肉都睇得見👍。
笑口棗拼蓮茸煎堆仔,煎堆仔冇咩驚喜。反而個笑口棗就唔同👍,流心嘅嘢帶來甜而不膩嘅口感👍。
今晚食到好美食👍,食到好服務👍,食到好環境👍,滿足👏
寧夏新鮮杞子
Jade Phoenix Amazing tea