2022-08-17
今晚大圍拍嘢,朋友請食飯,咁就梗係食好啲啦!嚟到天後電氣道54號 Food Loft一樓既 ✨Cooley Oysters✨食好西。😎👍🏽👍🏽。Cooley Oysters可以堂食又可以外賣拎走,因為我哋拍嘢既地方好近,所以選擇了外賣。老板是日推介咗三款生蠔俾我哋,包括加拿大NO66個月既巨人蠔、加拿大既Cherry Stone Clams、北海道厚岸真蠔,另外我哋仲叫咗一板海膽同紅蝦刺身,由於落單店員即叫即開要我大概10-15分鐘左右。Erick呢個調酒發燒友又點會放過飲酒既機會。叫咗每人一Shot 生蠔Shooter,呢一Shot真係不得了。個清酒完全令到個蠔既鮮味昇級咗好幾倍,絕對值得大家堂食時一試。讚!🤘🏽介紹一下主菜,先講一講個紅蝦刺身,肉質鮮甜多汁。可惜份量比較小我哋今次只係叫咗一份Share,我哋建議大家最少按人頭去叫就無得頂。🤤🤤🤤生蠔方面,兩款加拿大的生蠔海水味都比日本既真蠔重,但味道岩岩好,海水味唔會蓋過肉質既鮮甜。巨人蠔既口感當然最Juicy多汁啦。但鍾意淡口味既我會建議大家可以試下北海道厚岸真蠔。個味道好Fresh。食埋板鮮甜既海膽,所有野加埋計番人頭都係三、四
生蠔方面,兩款加拿大的生蠔海水味都比日本既真蠔重,但味道岩岩好,海水味唔會蓋過肉質既鮮甜。巨人蠔既口感當然最Juicy多汁啦。但鍾意淡口味既我會建議大家可以試下北海道厚岸真蠔。個味道好Fresh。食埋板鮮甜既海膽,所有野加埋計番人頭都係三、四百蚊左右。食到呢個質素既嘢食,我哋真係覺得非常抵食!
其實Menu仲有好多海鮮可以叫嚟食,絕對可以再三ENCORE!