2021-04-23
刀削麵專門店真係比較少去,今日就試下係米唔同啲係入面你會見到師傅親自削麵架⚔️刀削麵有好多選擇,有上湯、冷拌、熱拌...招牌冷刀削麵 配燻蹄絲$60沙律醬幾特別,想試下,配料好足,不過比想像辣少少,無咁濕身,人手削麵,因此厚薄不一但有咬勁,燻蹄絲唔會好咸,整體配搭唔錯,份量多到一個人應該食唔晒😂紅油抄手 $38/ 6隻每粒大大粒,同川菜做法唔同,唔會好重油、調味,反而大粒多肉菜,裏面已有少少花椒味,麻油香味上海口水肥牛菜飯 $53菜飯啲菜比較大顆,口水肥牛則比想像中少辣,我朋友覺得幾好因為佢唔係食得好辣,但表示好適合拌飯醋椒黑木耳 $35食到香菜、蔥蒜、醋...酸酸地,木耳亦做得爽脆,所以呢味好香好開胃跟餐以優惠價叫左熱杏仁霜及凍豆漿,杏仁霜唔濃郁但香,豆漿就正常味道總體黎講,呢度雖門面簡單,但裏面乾淨寬敞,食物份量合理,調味、辣味唔係大衆味,比較有特色同多選擇☺️
係入面你會見到師傅親自削麵架⚔️
刀削麵有好多選擇,有上湯、冷拌、熱拌...
招牌冷刀削麵 配燻蹄絲$60
紅油抄手 $38/ 6隻