2019-02-28 1874 views
今晚全家人提早同老豆慶祝生日,所以揀咗屋企附近嘅中菜館---圍爐。我覺得個名好特别,餐館座位不多,有私房菜的感覺,價錢很大眾化,整體看出店主很用心經營。此外,無論老闆及員工招呼都非常周到,令食客有賓至如歸嘅感覺。淨係呢點我已經俾佢爆哂分。有興趣嘅朋友記得要訂位,仲有一D特别嘅菜餚係要早兩日訂架。例如:菜膽龍鳳翼呢個考功夫,要拆咗雞翼D骨,再釀入蔬菜,喜歡清淡嘅朋友,不妨一試!煎釀鯪魚同樣係手工之作,喺屋企好難煮到,師傅好細心將醬汁分開上,使魚肉更加爽脆。黑椒一口牛做出一貫的水準,黑椒汁令牛柳粒食落更惹味,係好穩陣嘅菜式。海参红燒豆腐材料很足,海参大大件,賣相十分討好,可見店主毫不吝嗇。我十分欣賞呢碟豉汁炒鱔球,分量多不在話下,估唔到炒鳝球都可以咁入味,魚肉食落仲係脆口,調味嘅醬油又洽到好處,绝無油膩感,值得一試!簡單如蒜蓉炒豆苗也看到廚子嘅功力,首先賣相佳,色澤翠綠,有油光但绝不油膩。食味很清爽,完全沒有豆苗的苦涩味道,係非常出色的菜餚。總括而言,呢間中菜館喺天后呢區绝對係穩健之選,值得一試!

總括而言,呢間中菜館喺天后呢區绝對係穩健之選,值得一試!
2019-02-27
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday