作為健康人生的我們, 星期六當然要去行下山啦我地行完大棠落返山後, 發現我地都唔夠衫好鬼凍呀! 見到有蒸氣窩/打邊爐, 即刻狗衝入去!見到D間華苑, 好似係見到救星咁呀今次我地揀左蒸氣窩, 都係二百幾, 蒸氣窩黎講算平菜同飲品自助任扲!上枱冇耐見到一堆海鮮! 好吸引呀!鮑魚好彈牙, 而且都幾鮮甜, 重點係幾大隻, 第一樣海鮮已經睇得出對辦!真正的蟶子皇, 蒜香味滲晒入彈牙鮮甜的蟶子皇架, 好想食多隻呀!龍躉件, 都算幾多件下, 魚味都幾重, 魚皮富骨膠原, 對皮膚好呀!海鮮食完後, 就係任點任食的環節, 有丸 雞, 豬等等, 而我最愛的, 當然是自制的蟲草花雞X烏東, 雞肉嫩滑, 而且雞味滲晒落烏東, 太美味了, 建議要自制黎食下另外馬拉膏都係必食, 鬆軟美味, 好好味最後當然要食下個粥底啦, 集各家精華於一身, 太完美了總結, 食物服務都唔錯, 估唔到是但入一間都有驚喜, 我太幸福了!
作為健康人生的我們, 星期六當然要去行下山啦
我地行完大棠落返山後, 發現我地都唔夠衫
好鬼凍呀! 見到有蒸氣窩/打邊爐, 即刻狗衝入去!
見到D間華苑, 好似係見到救星咁呀
今次我地揀左蒸氣窩, 都係二百幾, 蒸氣窩黎講算平
菜同飲品自助任扲!
上枱冇耐見到一堆海鮮! 好吸引呀!

另外馬拉膏都係必食, 鬆軟美味, 好好味
最後當然要食下個粥底啦, 集各家精華於一身, 太完美了

2018-12-29
Type of Meal