天氣開始轉涼,又係最適合打邊爐嘅時候🤡好耐之前已經聽過呢間重慶火鍋,係1995年開始經營嘅老字號上過中國著名飲食節目同獲獎多次,好期待重慶老火鍋其中最大特色係咸香麻辣,而且呢度嘅香料係特別用牛油炒過,香味食落特別濃厚我地叫嘅鴛鴦鍋:大豬骨滋補湯同「普通」辣湯飲食習慣問題,普通辣對香港人嚟講都已經好辣🤪🤪 但真心好香好惹味佢地提供嘅調味料只有3種:麻油、蒜蓉同蔥花麻油好香呀!一定要試!我地叫咗啲丸、萵筍、苕粉、炸芋頭、蠔、桂花蚌、珊瑚蚌、滑牛肉等苕粉真係勁推薦,同啲麻辣湯勁夾萵筍我係第一次食、幾爽口滑牛肉好勁,厚切好腍好香肉味蝦滑都好推薦,蝦味夠鮮夠爽口,無論同清湯定辣湯都好夾👏🏻桂花蚌好鮮味,珊瑚蚌就好適合落辣湯,吸引晒啲辣味好刺激美國安格斯肥牛片,肉味油味都好香,就算落辣湯都唔會得返辣味打邊爐都要食返啲菜,推薦竹笙🙌🏻🙌🏻好開心食到咁優質嘅火鍋,而且食完身上都唔無沾到好多食物味,幾好午市仲會有8折,覺得好抵🤣
天氣開始轉涼,又係最適合打邊爐嘅時候🤡

好耐之前已經聽過呢間重慶火鍋,係1995年開始經營嘅老字號
上過中國著名飲食節目同獲獎多次,好期待

我地叫嘅鴛鴦鍋:大豬骨滋補湯同「普通」辣湯
鴛鴦鍋-大豬骨滋補湯+普通辣湯

佢地提供嘅調味料只有3種:麻油、蒜蓉同蔥花
麻油好香呀!一定要試!

火鍋配料

苕粉真係勁推薦,同啲麻辣湯勁夾
萵筍我係第一次食、幾爽口
滑牛肉好勁,厚切好腍好香肉味

火鍋配料

蝦滑都好推薦,蝦味夠鮮夠爽口,無論同清湯定辣湯都好夾👏🏻

桂花蚌好鮮味,珊瑚蚌就好適合落辣湯,吸引晒啲辣味好刺激

美國安格斯肥牛片

美國安格斯肥牛片,肉味油味都好香,就算落辣湯都唔會得返辣味

蔬菜

打邊爐都要食返啲菜,推薦竹笙🙌🏻🙌🏻

午市仲會有8折,覺得好抵🤣

2019-10-12
$300 (Tea)
鴛鴦鍋-大豬骨滋補湯+普通辣湯
美國安格斯肥牛片