2022-07-24 260 views
七月份,夏日炎炎,無阻我入長洲食根記粥麵店的決心❤️想提一提各位呢間餐廳真係冇冷氣㗎,入得嚟食就預咗係得風扇吹到,如果頂唔順太熱就請你夏天冬天先來啦🤧🤧🤧🤧又或者自己做足準備例如帶多幾把風扇同埋貼退熱貼啦🫣🫣每一次嚟長洲我都會食呢間舖頭嘅腸粉,因為喺市區你真係食唔到呢個質素嘅即叫即蒸腸粉,佢唔單止皮薄!而且入面好足料😆😆建議大家要腸粉嘅時候可以加多兩蚊叫佢加蛋喺入面,因為真係香口好多㗎💕💕要邊款味道都冇所謂嘅,睇大家鍾意食咩啦,我自己就鍾意食蠔仔腸粉同埋芫荽皮蛋腸粉❤️‍🔥❤️‍🔥佢啲豉油好香口,真係好好味,我而家已經好掛住好想再食啦🥲🥲🥲🥲

蠔仔腸粉加蛋
皮蛋芫荽腸粉