2021-05-26 917 views
喺天水圍行過見到有間新開嘅小店裝修唔錯,咁啱又有位,就走入去試吓。睇完Menu選擇都唔少,主打係啲烏冬,意粉,因兩個人太肚餓,所以叫左唔少野!沙律,餐湯,咁因為我哋係叫咗兩個主食,咁兩個都跟咗餐有沙律,同個湯。沙律一個要咗麻醬,一個要咗柚子汁,唔同醬有唔同感覺,柚子汁就清清爽爽,麻醬就有日式既味道。個湯飲到有甘筍嘅味都幾清甜,唔錯。咖喱炸蝦烏冬,個烏冬好彈牙,咖喱好有日式味道唔太辣,職員落單時都有同我哋講話可以要辣啲,事關我唔太食得辣所以就咁就OK。咁最尾加埋烏冬一齊食真係好正。個炸蝦又係即叫即炸,有三隻,好大隻,又係好好食!加埋咖喱又係另一種口味!蕃茄煙三文魚菠菜扁意粉,份量好多!賣相真係好靚!啲三文魚又大塊又好味,然後個汁辣辣地,但係好香口,好惹味!落單嗰時職員仲好窩心咁提我着咗白色衫食嘅時候小心啲,真係值得讚下!慢煮溫泉蛋,秘製流心蛋,本身我係好鍾意食蛋,所以都特登試吓依兩個小食。個溫泉蛋唔好講笑,好滑好好味,真係肯定係慢煮過,唔係Hea我!個留心蛋切出嚟嘅時候真係不停咁流心!如果鍾意食蛋,真係要叫黎試吓!明太子厚燒甜蛋燒,明太子味都幾突出,加埋個甜蛋又夠厚又夠甜,仲好大條,真心

明太子厚燒甜蛋燒,明太子味都幾突出,加埋個甜蛋又夠厚又夠甜,仲好大條,真心值得叫!仲要係即叫即燒,抵讚。

吉列炸蠔,即叫即炸嚟到嘅時候香噴噴又大隻,咬落口好熱仲好脆,真係好好食!炸粉唔太厚,蠔都幾大隻,仲要有三隻咁多,真係唔話得。

整體來講唔錯,原來佢哋有外賣,下次都可以試吓。
2021-05-25
$100 (Dinner)