2025-01-26
假期去調景嶺朋友屋企聚會, 地鐵站出口見到間好吸引嘅 豆乳專門店, 店員親切 很努力推介各項產品。 原來石磨樂豆Jollibean, 係每日新鮮本地製作, 仲要係用石磨鮮製, 非常有誠意台灣購入全自動磨豆機, 選用 優質A級加拿大黃豆 ,廠房又大又乾淨。產品種類都幾豐富, 主要有 吐司 、豆腐花 、西米露、 豆乳飲品。 不同季節都會推出不同限定產品, 今期有川貝枇杷膏豆腐花都幾得意。 除咗凍嘢之外都會有熱飲供應,好立克豆乳 、即磨咖啡豆乳 、9 度微甜濃豆乳, 冬天暖笠笠, 非常之正呀。爆餡芋泥肉鬆 吐司真係好多芋泥, 質感好綿密而且好多肉鬆, 唔會太甜 ,吐司非常之香脆, 少少燶邊 啱啱好。黑白芝麻豆腐花豆腐花 質感好實在豆味非常香濃, 非常細心糖漿係分開的,可以調教甜度。 芝麻糊味道非常之香, 豆腐花一齊食非常之夾。 廿幾蚊好大兜好抵食。三色芋圓西米露芋圓煙煙韌韌, 顏色非常之突出, 西米夠曬爽口, 唔似得其他地方的甜品黏黏立立, 真係好想偷下師,點解啲西米可以整到咁爽口。 椰汁味好香濃 唔會太甜, 基本上覺得呢度嘅甜品都唔會太甜,而且可以調教甜度 夠曬健康。樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳非
爆餡芋泥肉鬆 吐司
黑白芝麻豆腐花
三色芋圓西米露
樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳
非常香濃的濃郁豆乳, 呢個秋冬真係好適合, 木瓜雪耳雪梨都係滋潤, 豆乳又可以美肌, 充滿維他命e, 愛美嘅女士們真係好適合。