2023-08-26 34 views
位於太子嘅火鍋店-烚時・滾動🍲主打以亞洲風味為主嘅湯底♨️每款食材都由老闆嚴格挑選,務求為食客帶來最優質嘅火鍋體驗🥰另外亦提供頂級刺身、海鮮、小食等等,迎合唔同客人嘅口味🫶🏻餐廳提供多款多元化手工湯鍋🍲好似懷舊沙嗲鍋、潮式紫菜湯鍋、四川麻辣鍋、特濃胡椒豬骨鍋等等🤩另外亦有多款美味雞煲🐔今次我試咗椰子雞鍋🥥🐔可以揀一隻雞或者半隻雞🐓椰子湯底味道鮮甜😗雞肉嫩滑啖啖肉🐔火鍋配料有好多選擇🤩種類好多好似肉類、海鮮、刺身、手打丸、滑類、手打餃子、小食、粉麵、素菜、什錦、涼拌菜同埋其他美食😛大部分配料都有全份同半份選擇👍🏻我叫咗美國安格斯三角肥牛、唐生菜、薯仔片、萵荀片、厚切午餐肉😝 三角肥牛即係牛隻前肩胛部份,油香同肉味比例平均,肉質鮮嫩多汁🐮另外推薦黄金炸魚皮😛脆卜卜嘅炸魚皮,上面佈滿濃郁嘅鹹蛋黃🥚每一啖都食到鹹蛋黃嘅咸香味😙就咁食已經好好味,當火鍋配料又得😝鬆脆又香口,好味到停唔到口🥰