2018-06-18 879 views
食晏日日都食嗰幾間開始有啲悶,咁啱行過呢間鋪頭樓下派宣傳單張,見到有新嘢食即刻去試吓啦!我哋一行三人充滿好奇咁上左呢間餐廳,上到去真係幾有中國風味,因為首先見到天花板有好多燈籠,同埋有毛澤東石像。。呢度嘅抽油煙機系統真係有啲差,勁大浸炒餸嘅味道攻出嚟,一聞就聞到係炒辣椒嘅味道,真係充滿四川嘅風味🤩🤩🤩🤩我地嗌左酸菜豬耳米線,酸菜牛腩米線,酸菜炒肉沫木桶飯,嘢飲就係汽水嗰啲啦,自己喺雪櫃拎,自助形式,講個信字!!首先嚟咗個酸菜豬耳米線,真係超級有驚喜喎,首先啲米線唔會好淋,好爽身,係我鍾意嘅un度,啲豬耳同酸菜炒左先放上米線度,相當入味,係四川嘅味道,飲埋啖湯真係冇得頂,佢同出邊米線嘅湯底有啲唔同,係濃郁嘅酸辣味道,我好鍾意呀!!然後到酸菜木桶飯,又係有驚喜,首先好鍾意佢個木桶形式上枱,唔識得都睇得先啦嘛,酸菜同肉沫真係相當夾,點解啲飯得咁少㗎,完全唔夠餸飯,因為實在太好味,我其實唔係好食得辣但係都接受到呢種辣度🤭🤭🤭🤩🤩🤩🤩最後唔夠喉,再嗌多咗個酸菜牛腩米線!