2021-09-17
無意中喺人地IG Story見到呢間cafe嘅軟殼蟹toast好似好正咁,一直念念不忘,適逢星期六,就約friend子去坐下傾下計,chok下相咁,你懂的🤣✧日本蜜瓜latte $58 🌟🌟 / 5店內嘅limited edition飲品,用新鮮蜜瓜果肉+4.3特濃牛奶調制而成,味道幾fresh,如果可以加多d果肉,蜜瓜味再濃d相信會好飲好多。請大家千奇唔好問我塊蜜瓜好唔好食,因為我都唔知,睇圖5😂。溫馨提示:蜜瓜+奶會產生化學作用好快會變苦,建議盡快飲完。✧軟殼蟹滑蛋吐司 $88 🌟🌟🌟🌟 / 5本身就係比呢個軟殼蟹滑蛋toast既賣相吸引到,實物完全冇令人失望,而且味道亦都唔錯。吐司表面烘至金黃色,有d外脆內軟嘅感覺,炸軟殼蟹口感酥脆, 再加埋炒得啱啱好嘅scramble egg丶芝士同埋蟹籽,真係幾正!唯一要挑剔嘅係麵包甜咗少少。✧卡邦尼煙肉薯糰 $98 🌟🌟🌟🌟/ 5以前食gnocchi 都係喺意大利餐廳,估唔到喺呢度都食到!起初都擔心會中伏,因為gnocchi真係唔係每間餐廳都整得好食,但係當我放入口嗰一刻,我發現我嘅擔心都係多餘嘅,gnocchi 煮得煙煙韌韌唔會太淋,ca
✧日本蜜瓜latte $58 🌟🌟 / 5
溫馨提示:蜜瓜+奶會產生化學作用好快會變苦,建議盡快飲完。
✧軟殼蟹滑蛋吐司 $88 🌟🌟🌟🌟 / 5
✧卡邦尼煙肉薯糰 $98 🌟🌟🌟🌟/ 5
以前食gnocchi 都係喺意大利餐廳,估唔到喺呢度都食到!起初都擔心會中伏,因為gnocchi真係唔係每間餐廳都整得好食,但係當我放入口嗰一刻,我發現我嘅擔心都係多餘嘅,gnocchi 煮得煙煙韌韌唔會太淋,carbonara 亦都唔會太漏,perfect!
食物質素: 🌟🌟🌟.5 / 5
服務態度:🌟🌟.5 / 5 (人手嚴重不足)
環境:🌟🌟 (個人覺得裝修有d奇怪,座位唔舒服)
打卡位: 🌟/ 5 (對於想影靚相嘅美女可能會有啲失望,唯一可以打卡嘅就係食物)