近期大熱既cafe之一,長洲必飲必食既角酪飲品及卷蛋進駐左依間位於太子既ℳ𝑜𝑜𝓃𝓉𝑜𝓃𝑒~ Cafe以Pantone色系為主題,以柔和色系配搭日系設計,比人一種清新又舒適既感覺。近門口有一個巨型Pantone色牌既打卡位,店內空間感十足,特別設有3張日系榻榻米座位,仲有一棵仿真度極高既大樹,設計別具心思。想去既你地記住要去佢地既ig link預約先呀~❀ 鰻魚滑蛋吐司用上我最中意既丹麥吐司,香脆鬆軟,有好香既牛油及蜂蜜味。滑蛋好嫩滑,上面仲灑上蟹籽,配埋香甜又juicy既鰻魚,好惹味❀ 焦糖布甸吐司焦糖布甸有香濃既蛋味,亦充滿焦糖香,質感好軟滑,配上沾上蜜糖又香脆可口既丹麥吐司,食得好滿足~❀ 大馬士革茶卷蛋當日下午4點到已經賣晒最signature既角酪卷蛋,所以就揀左依款卷蛋。蛋糕面淋上一層奶蓋,蛋糕幾鬆軟,包住一層乳酪及茶味cream。乳酪cream味道酸酸地,而最中間綠色既茶味cream帶苦澀味,一齊食會中和一下苦澀味,但整體味道麻麻❀ 莓莓角酪賣相一流!粉紅色配白色依個配搭好少女心~香濃既乳酪味,配以淡淡既草莓味,加上濃稠既texture及有咬口既紫米,係必飲飲品之一❀ 芒芒

❀ 鰻魚滑蛋吐司

❀ 焦糖布甸吐司

❀ 大馬士革茶卷蛋

❀ 莓莓角酪

❀ 芒芒角酪
芒果味濃郁,乳酪味亦突出,有驚喜既係紫米同芒果乳酪好夾,味道唔錯

❀ 小英角酪
選用了台灣既金鑽鳳梨,幾清甜,但鳳梨味道唔太突出,質地亦相對較稀

⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆
👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸環境:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
🤵服務:⭐️⭐️⭐️💫
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️為最高分)
鰻魚滑蛋吐司
焦糖布甸吐司