2021-05-12
太安樓出名多好嘢食,呢間手抓餅網上面都好多人話好食,仲有網媒推介過,今日就試一試佢!1點去到,老闆已經密密接單密密做,鋪頭亦放滿晒麵團,應該係自己搓麵做個皮,handmade正啊🤩個餅底係要$18,加餸係要逐樣加錢。🍴手抓餅 加咗芝士 蛋 雞肉 (加咗辣椒粉同沙律醬)$41熱辣辣,即叫即整,拎上手啲餸嘅份量好少,一塊芝士,一隻蛋,勁少雞肉,應該得5,6條幼條😂個皮好好食,外皮好脆又鬆化,內層係軟,口感煙韌,食到個皮係一層層,唔會好油!蛋同芝士係正常味,冇特別香蛋味同濃芝士,而啲雞肉肉質係乾,微辣,唔係好有味,浪費咗咁好食嘅皮😮💨個醬係沙律醬加蜜糖,係香甜好食,辣粉都夠香嘅。推薦指數: 6/10真心有6分係因為個皮超好食,啲餸就麻麻地,又貴份量又少,可能叫啲現成腸仔煙肉會惹味好多,個人覺得整體偏貴,唔會推介,想試個皮可以食下,但唔好叫雞肉,真心葵廣慧食貓抵食又好食得多。
🍴手抓餅 加咗芝士 蛋 雞肉 (加咗辣椒粉同沙律醬)$41
個醬係沙律醬加蜜糖,係香甜好食,辣粉都夠香嘅。
推薦指數: 6/10