2019-09-02
今日lunch食得唔太夠飽, teatime就去左孖沙街 買份雞蛋仔同同事share, 結果完全十分失望同氣憤😡首先要講講service, 平時去小食店買小食我都唔會預左有乜service, 快快手手買完就走, 今次竟然遇到一位令我非常不好感受既店員… “唔該要一個紫菜肉鬆雞蛋仔” , 佢完全冇反應, 一聲不響望實我(原來佢聽唔到), 於是我大聲再講多次 “要一個紫菜肉鬆雞蛋仔”, 佢又繼續一聲不響望實我(原來等緊我比錢, 而佢又唔會主動話我知幾錢或伸手示意我比錢) , 其實佢一聲不響冇問題, 起碼做D動作話俾我知咪得囉, 點解要用一個令人感受不好既眼神望住我呢?鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔 ($30)即點即整, 因為唔多人所以都好快有得拎, 原本一拎上手想即刻食, 但feel到熱既淋既, 諗住可能岩岩整好要吹一吹凍返D先脆, 最後就拎到office先食啦 (全程我都開住個袋, 驚焗住會淋哂), 結果凍左都係淋既, 內裡既肉鬆又非常少, 好失望
鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔 ($30)