2023-04-04 122 views
一向都鍾意食麻辣火鍋, 因為老公唔識辣, 好在朋友都係無辣不歡, 一聚埋就諗都唔諗揀麻辣火鍋. 老碼頭都開左好耐一直未試過, 今次就試一試一入門口裝修得幾好, 環境舒服, 醬料自助. 冷氣好凍吹正個頭, 但無得較細d 個冷氣否則會影響通風. 好彩職員都好體貼主動問需唔需要披肩, 佢地有提供. 而且披肩上唔會一大浸麻辣味, 用得安心放心. 呢種體貼值得一讚.佢地有分香港人麻辣同重慶辣. 由於唔知佢辣既程度有幾誇張, 保險少少叫個香港人辣, 另一邊叫個豬骨湯底食下菜. 個鍋一黎到, 望到都已經失望. 辣油少少, 辣椒少少. 其實出面食既麻辣鍋都唔會話好辣, 但主要夠香夠惹味, 但呢個鍋完全無呢個感覺. 個辣油同湯好似分開2個味, D食物無接觸到個辣油就基本上無味, 而佢辣油得咁少, 所以越食越無味. 食食下索性個個都食豬骨湯果邊, 仲有味過麻辣湯, 但並唔係特別出色. 另外份牛頸脊好鞋, 同職員反映有D 失望, 佢回答因為牛頸脊比較多筋位, 如果想要林身D 既就建議我地揀手切肥牛. 我都知牛頸脊多D 筋位, 我都知D 牛如果烚得耐都會鞋D, 問題係已經唔係烚得耐, 而佢D 肉唔係筋位既口感

另外份牛頸脊好鞋, 同職員反映有D 失望, 佢回答因為牛頸脊比較多筋位, 如果想要林身D 既就建議我地揀手切肥牛. 我都知牛頸脊多D 筋位, 我都知D 牛如果烚得耐都會鞋D, 問題係已經唔係烚得耐, 而佢D 肉唔係筋位既口感, 係D肉唔靚鞋到趙唔開. 我對D 牛無乜信心, 仲點會俾貴d 價錢去叫牛. 結果全部order 菜.....

結論係我地係老碼頭每位5百幾蚊食左個蔬菜豬骨鍋
2023-03-24