2019-01-22 97 views
趁住假日同媽媽黎到九龍灣行宜家傢私,添置返d新家具,順道黎試下新開無耐既釜之魂釜飯專門店。釜之魂主要係食釜飯為主,而釜飯同丼都係由日本引入,感覺上有點像煲仔飯,釜之魂淘大商場3期地下,見到大大條既金色鰻魚就對了。因為純粹想過下口癮,所以唔叫得好多。金魂 $118金魂、銀魂係釜之魂既主打,我叫既係金魂,兩款同樣以鰻魚為主角,分別在於煮法,我叫既金魂係以常用既鰻魚汁醬燒,再配以飯底同埋雜菜。鰻魚都唔差,肉都厚身,味道就不過不失吧,但整體黎講味道有點太淡味,味覺無咩太大既沖擊,就有點像蒸飯吧,個人就不太喜歡。吉列牛舌 $18吉列牛舌感覺幾特別,外面炸得多脆既,牛舌都幾大件,但肉質就稍為硬左小小。總括黎講係有點失望,似乎唔係我鐘意既菜式,但價錢都可接受既,又不算太貴。

因為純粹想過下口癮,所以唔叫得好多。

金魂 $118
金魂