2022-12-22 126 views
好耐無食泰國菜啦,今次黎到奧海城三期試下呢間〈泰爸爸〉,餐廳有室外同室內座位,室外感覺都舒適,但因為最近天氣比較凍,所以我同朋友揀左坐室內~🔎 泰式拼盤($138)泰式拼盤包括炸蝦餅🍤、炸魚餅、春卷同燒雞串各2件~ 都幾豐富~款款熱辣辣,個人最推薦炸蝦餅同燒雞串。前者脆卜卜,口感彈牙;後者肉質嫩滑,而且有肉汁。🔎 雜錦湯河粉($68)雜錦湯河粉包括魚蛋、魚片、扎肉同豬頸肉,可以樣樣都試下。湯底好清甜,河粉唔會煮得好冧,好味😋🔎 芒果糯米飯($50)黎食泰國菜,當然要試下芒果糯米飯啦~佢係鴛鴦糯米飯,有糯米同黑糯米,食落充滿椰香味~ 芒果都幾甜🥭,好食~🔎 原個鮮椰青($33)椰青大大個,飲落好清甜☺️🔎 椰汁三色冰($30)呢個係朋友點既,佢話都幾有椰香味,唔會太甜,而且三色冰有咬口~㊙️另有加一服務費

🔎 泰式拼盤($138)

🔎 雜錦湯河粉($68)
雜錦湯河粉包括魚蛋、魚片、扎肉同豬頸肉,可以樣樣都試下。
湯底好清甜,河粉唔會煮得好冧,好味😋

🔎 芒果糯米飯($50)
黎食泰國菜,當然要試下芒果糯米飯啦~

🔎 原個鮮椰青($33)
椰青大大個,飲落好清甜☺️

🔎 椰汁三色冰($30)

㊙️另有加一服務費
Type of Meal