2021-07-27
約好耐冇見嘅舊同事食飯講吓八卦,搵間舒適嘅餐廳,同事推介試吓位於奧海城嘅Nathanhouse。餐廳位置隱蔽,Food Republic大食代嘅盡頭,喺戲院隔離。環境闊落有空間感,部分座位分可以望到outdoor,感覺開揚。晚餐有Set Dinner,約百幾蚊左右起,包埋餐湯/沙律同熱飲。主menu有扒類、海鮮、pasta & risotto、burger、小食、甜品等等。同朋友order咗一人、二人dinner set share~==============================生蠔 (+$33/隻)店員介紹今日新鮮運到澳洲Smoky Bay生蠔,肉質薄身爽口,鹹味適中易入口特色沙律前菜可以揀是日餐湯或者特色沙律,今日係烤雞沙律,擺盤有心思,沙律淋上日式芝麻醬,雞肉仲好嫩滑餐湯南瓜湯creamy,略嫌南瓜味偏淡脆炸洋蔥圈店員話洋蔥圈蘸上黑啤粉漿去炸,所以顏色偏深色唔係overcooked😂 入口真係有少少麥味😮烤豬腩肉配紫蘇葉生菜豬腩肉烤到脆卜卜,配搭生菜好似食韓燒虎蝦香濃芝士意大利飯Risotto嘅芝士濃郁,忌廉蘑菇汁rich同creamy,每粒米都沾滿醬汁有咬口,蝦仁
生蠔 (+$33/隻)
特色沙律
餐湯