2023-06-07 35 views
每次喺奧海城做完運動或行完街,都習慣落返去大角咀或者旺角搵食,所以每次經過大食代都會過門不入。但今日一場大雨,令我滯留奧海城,先發現原來大食代充滿驚喜!去Foodcourt食飯,除咗款式選擇多之外,呢間主打泰國菜嘅泰雅,價錢仲要非常親民,以後將會成為我哋嘅首選呢!泰式無骨鳳爪套餐可以以優惠價加配小食,雖然份量無正價咁多,但都有4隻鳳爪呢!鳳爪入味微酸,夠晒醒胃!小食拼盤其他加配嘅小食仲有香葉包雞、單骨雞翼、炸蝦餅。雖然係Foodcourt形式,但估唔到都係即叫即整,炸蝦餅熱辣辣,非常香脆,而且非常彈牙呢!至於香葉包雞嘅雞肉非常嫩滑,充滿香葉嘅香味。泰式甲拋肉碎煎蛋飯肉碎炒得非常乾身,夠晒鑊氣!至於肉碎味道鹹香十足,仲帶有香辣味,加埋流心蛋汁,送飯一流!泰式豬頸肉炒河粉泰式炒河粉嘅配料可以揀雞肉、牛肉、肉碎,同我哋所揀嘅豬頸肉。煎香咗嘅豬頸肉,油香令整碟河粉更昇華。

泰式無骨鳳爪

小食拼盤