行經女人街見到有呢間西餐小店,竟然有生蠔同牛扒食!🤭店面不大,座位唔算安排得太迫但枱不大,簡約裝修,店員服務唔錯!不過最期待係食物質素~1️⃣Gillardeau 即開法國生蠔 🦪($198/6隻,平均$33/1隻)見佢招牌名都有蠔就知必叫!真係無令我地失望!首先size好平均!有亮澤~無蠔殼好乾淨!肉質都肥美鮮甜!配埋檸檬同cocktail sauce 一流!2️⃣澳洲和牛($148/200g)3️⃣自家秘制紐西蘭肉眼 ($78/200g)(包是日前菜,湯及白飯任添)我同朋友今次食呢兩款牛~牛扒上碟時只有一成熟,可以自己係石板煎想要嘅熟度,石板好夠熱!所以唔好煎太耐overcook🔥cp值高!份量好足!3-4人share都得和牛幾juicy,煎緊都多油分流出所以有d彈油haha💦雖無預先調味但牛味濃😽重口味人士亦可點少少燒汁~另外就算煎得耐都唔會韌👐🏻唔錯!紐西蘭肉眼就有調味但唔會太重手,食到有少少酒味,唔會遮左個牛味,不過肉質當然無和牛咁正,但豐儉由人,呢個肉眼都唔差過下口癮都👍🏻要挑剔係是日前菜嘅西蘭花、蕃茄仔同薯蓉都係凍有點奇怪。建議可以整番熱!但蘑菇湯就唔錯!以餐湯黎講係有水準,有細蘑菇

2️⃣澳洲和牛($148/200g)
3️⃣自家秘制紐西蘭肉眼 ($78/200g)
(包是日前菜,湯及白飯任添)

但蘑菇湯就唔錯!以餐湯黎講係有水準,有細蘑菇粒增加口感,味道平衡幾好

4️⃣蒜蓉白汁蜆意粉 ($88)
要讚係蜆係大隻無沙,雖然唔算好彈牙但合格,唔係罐頭細蜆肉質素!但個白汁食到係即成醬,應該唔係自己調配,有啲扣分!意粉質感類似快餐質素~感覺有改善空間

5️⃣雜莓特飲(牛扒餐+$12)
6️⃣菠蘿特飲(同上)
係果味梳打,幾抵飲!味道正常唔會過甜,小編鐘意菠蘿味多啲!