2023-09-20
📍 (荔枝角)友利冰室 ×勿當奴天氣涼涼地,去打個邊爐🍲迎接冬天就最好不過,我食量一向唔係好多,唔想食仼食火鍋🍲聽講呢間餐廳有2人火鍋套餐,食物材料大部分由外國入口,當然要試下🍲呢個價錢好抵食🥢湯底有3款可以選擇,花膠雲吞雞,麻辣雞煲,酸菜魚。二人套餐包括:雜菜拼盤及雜錦火鍋配料,雪櫃飲品任飲,甜品兩客{$268}另加$30{新手肉食套餐2人份}我地嗌左花膠雲吞雞,花膠份量好多,充滿骨膠原,岩哂女士,湯底更吸收晒雞加花膠的精華,令整個湯都好好飲,而且全無味精!雞肉好嫩滑,差唔多有一隻全雞,雲吞大大粒,入面真材實料,正👍另外仲配左基本火鍋配料🍲有午餐肉,雜菜,丸類,日本豆腐等~新手肉食套餐,有牛肉同豬肉,好新鮮,可以烚下烚下🍲足夠2人份量~甜品方面,都係黎自日本直送🇯🇵飲品係玻璃樽可樂,好有懷舊感🥤
📍 (荔枝角)友利冰室 ×勿當奴
另加$30{新手肉食套餐2人份}
另外仲配左基本火鍋配料🍲有午餐肉,雜菜,丸類,日本豆腐等~
甜品方面,都係黎自日本直送🇯🇵
飲品係玻璃樽可樂,好有懷舊感🥤