沙田愉翠苑分店用膳,離開時前往收銀處付款。一名女收銀員(人如其名「木口」木面) 整個收銀過程都與另一名女收銀員及其他顧客傾計,而沒有理會面前等候付款的我。我重覆了兩三次八達通付款,她才回過神來。接著,我再要求給我收據,結果我問了兩三次也沒有應我。友人問我是否已取收據?我回友人「佢同緊人傾計,無理我。」當我地步向門口走時。該名女收銀員竟突然大聲喊道「咩傾緊計丫!我做緊野丫!」然後就不停大聲地話「你係咪要睇單!嗱!」然後掉落櫃檯。但最後女經理一句話「佢係替工」替工就大曬,可以任罵客。甘做替工都幾好喎!呢間公司的文化真係好特別。#食物質素方面,可參考相片,無乜特別。

#食物質素方面,可參考相片,無乜特別。