2019-06-09
未夠鐘,走一轉九龍城下午茶先。 呢間由1972年,中間不斷裝修,咁多年仲係到,一定有無原因嘅。下午茶款式真係唔要,睇完再選食乜都要D時間。見幾多人叫米線,廚房不斷出 所以叫左個魚皮蝦餃芙蓉卷魚湯米線。平時唔食魚魚餃嘅我,見到係蝦餃,都想試下。跟住傳統西餐,炸魚柳併沙律,個沙律又真係少左D囉,望落都唔少,其實得一層,一個酒樓碗仔都無囉,但魚柳夠脆口,即炸無得輸。而最主要,當然係個冰奶茶啦,佢最出名嘅嘢喎。但因為下午茶,飲太多茶會唔駛瞓,所以只叫左一杯,加杯華田share飲溝淡佢。個奶茶唔太濃,唔太甜,想要濃嘅,可能唔多like,但我好鍾意,又夠滑,好快被人飲晒,share之苦。價錢公道,可以encore值得一提,佢高層次左,枱上有鐘拑,唔夠人手又好,唔想侍應行黎行去都好,茶記有呢個設計,一讚。
下午茶款式真係唔要,睇完再選食乜都要D時間。