2023-11-28 105 views
好想去日本呀~又無得放假🥺唯有男朋友帶我去食好西😆 餐廳🍴採光度好舒服😽,座位都好寬闊,店員都好有禮貌🫶🏻我揀咗山形A5和牛壽喜燒定食🍱係以山形縣出產嘅A5級和牛🐮肉質細嫩,豐富嘅油花🤤🤤配合壽喜燒湯底,甜甜地👍🏻👍🏻呢個配搭送飯一流!男朋友仔揀咗蝦天婦羅烏冬🍤天婦羅蝦被好薄嘅炸漿包住,炸到脆卜卜😆,再食啖彈牙嘅烏冬,即刻中和左油膩嘅感覺🥴🥴再點咗兩個小食: 金平牛蒡沙律🥗係將切成絲狀的牛蒡與其他蔬菜一起拌勻,清脆又健康💪🏻而三陸產生海草嘅口感豐富,有淡淡嘅酸汁調味,含有纖維同有營養價值🫶🏻今個lunch好豐富😽😽有和牛、天婦羅🍤,仲有兩個纖維高嘅小食,岩哂中意健康嘅我,仲滿足到我掛住日本嘅心💓