2023-02-06
臨近新年好多聚會,今次同朋友簡左去試下Cafe Library🤩之前食過同集團嘅Espuma💕今次食下Cafe Library😝係沙田新城市廣場好方便,唔難搵😆………我地2個人簡左💕 Spain Calderón Iberico Pork Fideuá in Lobster Broth西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁海鮮燉麵 ($268)平時西班牙炒飯就食得多喇😯西班牙燉麵就未食過,原來就係「麵版 Paella ,代替飯,將麵折短後放入大扁平鍋和海鮮、高湯一起烹煮,麵條跟米飯一檬都會吸汁,所以都會好入味,燉麵嘅口感好脆身,黑毛豬好淋身👍🏻……….Signature Waffle with RedVelvet Molten Cake & Ice Cream ($135)黎得espuma😋一定會叫嘅甜品,上次朋友生日更可以加上happy birthday 字眼💕中間係心太軟,做到外脆內流心🤩,旁邊嘅雜果配料都好夾,甜甜酸酸好開胃😋……….我地加左2杯飲品1️⃣Lavender Latte ($43)好特別,有薰衣草味嘅咖啡2️⃣Matcha Latte ($40)拉花好靚,抹茶味好濃👍🏻……….
………
我地2個人簡左
西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁海鮮燉麵 ($268)
Signature Waffle with Red
我地加左2杯飲品
1️⃣Lavender Latte ($43)
好特別,有薰衣草味嘅咖啡
2️⃣Matcha Latte ($40)
拉花好靚,抹茶味好濃👍🏻