2018-11-09 100 views
尋晚收工又同同事去左食好西~話說上星期行過旺角朗晴坊見到好多人排隊, 望下水牌, 先知原來呢度咁多嘢食.心思思左成個星期, 終於有時間嚟望真D啦.揀左一輪, 最終揀上7樓食西餐 ~ Romanne Leisure Food Concept間餐廳好有氣氛, 環境幾正喎, 未到8點已經機乎 full house, 証明我地無揀錯啦.佢有個2人餐抵食D, 不過我地吾想食意粉, 所以貴D散叫.最快上嘅係 Nachos “墨西哥脆脆粟米片藍芝士醬”賣相靘不在話下, D半熔嘅 cheese 真係超正, 塊塊nachos 都脆卜卜, 脆得嚟吾會硬, 真心鍾意佢!跟住到 “慢烤檸檬瑪利法國燒春雞”色香味俱全, 無得輸!雞皮又香又滑, 僅僅熟, 肉質夠嫩吾鞋.只係略嫌香草味吾夠, 其他無嘢可以挑剔.伴碟嘅荷蘭豆不可不提, 好甜, 仲好爽口.最後係fish & chips “英式啤酒炸比目魚配香料薯條”兩件大大塊嘅炸魚柳炸得好香脆, 唔會太多粉.啲薯條最正, 熱辣辣, 點埋個 sauce , 完全停吾到口.2個人竟然清得晒3大盤嘢食, 真係吾講得笑, 哈哈
尋晚收工又同同事去左食好西~
心思思左成個星期, 終於有時間嚟望真D啦.

佢有個2人餐抵食D, 不過我地吾想食意粉, 所以貴D散叫.

最快上嘅係 Nachos “墨西哥脆脆粟米片藍芝士醬”
墨西哥脆脆粟米片藍芝士醬

跟住到 “慢烤檸檬瑪利法國燒春雞”
慢烤檸檬瑪利法國燒春雞

色香味俱全, 無得輸!
雞皮又香又滑, 僅僅熟, 肉質夠嫩吾鞋.
只係略嫌香草味吾夠, 其他無嘢可以挑剔.
伴碟嘅荷蘭豆不可不提, 好甜, 仲好爽口.

英式啤酒炸比目魚配香料薯條

兩件大大塊嘅炸魚柳炸得好香脆, 唔會太多粉.

2個人竟然清得晒3大盤嘢食, 真係吾講得笑, 哈哈
2018-11-08
$266 (Dinner)
慢烤檸檬瑪利法國燒春雞
英式啤酒炸比目魚配香料薯條