2017-11-30
今日上網見到有人介紹呢間韓國餐廳,岩岩去完韓國既我,對醬油蟹既思念簡直係無法形容,而家仲要比我見到醬油蝦同醬油鮑魚,真係要去一趟會一會佢!😁😁間餐廳好細,坐位不多,不過服務員態度不錯。我地一行3人,冇預約,去到大約6點鐘,侍應話7點半前交枱就可以了。我地點了一set醬油鮑魚加醬油蝦!$328 侍應等我地相機食金完之後就幫我地剪開啲鮑魚同埋拆蝦,將啲鮑魚同蝦剪到細細粒方便我地食!個侍應仲係韓國人黎架!😍😍好好味呀!鮮味十足,醬油又唔會大咸!蝦同鮑魚都好爽口好新鮮!另外佢跟餐會有一個紫菜蛋飯!如要另加就 $28 一碗!好正呀!啲醬油加紫菜再加飯一齊食!好好味呀!我係咪去左韓國!?另外再叫左一碟無骨炸雞!$158 佢炸雞既炸粉唔算多,所以都幾好味,不過就冇咩特色啦!可能冇醬汁點既關係,覺得有啲dry!!野飲方面我地就例牌點左啲罐裝韓國果汁!有提子汁,桃汁同梨汁揀!$15 罐很滿意既一頓飯!
醬油鮑魚+醬油蝦
很滿意既一頓飯!