2010-08-13
朋友食聚,當然希望選一家能坐耐一點兒的餐廳。松屋的20:00-23:00就正合我意,坐足三小時,價錢卻與其他放題餐廳的價錢差不多。$168一位。20:00PM場,可能閒日關係,19:55便不用等候,可以入場坐下。食品:款式不多,但每款也很精緻。大路的刺身至串燒、天婦羅、日式小食。絕大部份的食物水準也比坊間很多水準高了。可惜的是刺身等了約17分鐘才出第一轉,之後也是持續等耐等才會出一碟。而刺身也切得很細件,連同行的女仕也兩件兩件打孖吃才可以。份量少,瞬間清碟後又得再剔紙,又要等一段約10-15分鐘才有第二碟,這方面比較可惜。飲品:一般汽水外,還有薑茶、玫瑰花茶、菊蜜等。凍熱隨意。仲有沒有紙上剔,卻可叫佢囉的維他鮮綠茶。服務:有禮貌,可惜忘了俾茶我們。服務生都好主動,還不時留意我們是否需要換碟、要wasabi,加多張櫈放野咁。讚。多野做時有少少漏單情況,但好樂意幫我地跟同特別處理(服務生立刻去囉我地漏左既野)環境:少少逼啦,我地坐正係洗手間外。不過閒日唔算多人,好在無太多人係我們附近走過。衛生:都唔錯。洗手間幾大,都有抹手紙。松屋幾間分店,老實講得呢個一直都keep住水準,搞到我地一行六人
衛生:都唔錯。洗手間幾大,都有抹手紙。
松屋幾間分店,老實講得呢個一直都keep住水準,搞到我地一行六人都寧願搭車轉車都去呢間,都唔幫襯其他幾間分店。唔知佢地老闆會否考慮一下叫佐敦個間既經理過黎呢間學下藝。
總括而言,$168加一呢個價真係好抵。值得彈既我諗都係個刺身刀功好,但出貨太慢、太細件。同埋10:15last order有少少突然,我諗10:30會合理少少。