2022-07-20 237 views
夏日炎炎,男朋友喺大角咀整完車,好肚餓想搵個地方坐低食午餐,經過呢間見佢係食私房菜,平時好少食私房菜,見到佢午餐嘅價錢唔係好貴可接受,所以就入去試一試。入面裝修特別,全部都係圓枱設計餐牌有各式各樣唔同嘅飯菜,我哋兩個好鍾意食煲仔飯,見佢有個叫做白鱔煲仔飯,好似幾特別,做人嗌多個芙蓉蛋飯,兩個人啱啱好夠食個飯有送埋個湯,呢個湯超好飲,好似平時阿媽煲嗰啲湯,佢落咗黃瓜同豬骨,聽講煲咗好耐,超入味,個湯我好鍾意,對於平時少食湯渣嘅我,連啲黃瓜都食埋,夏天食老黃瓜消暑,正!嚟咗芙蓉蛋飯,熱辣辣上枱,份量超大,入面有蝦、洋蔥、火腿,足料!大食嘅朋友好夠食,細食嘅話可以嗌少飯跟住就係白鱔煲仔飯,呢個煲仔飯一嚟到好香,初初以為落咗辣椒成個飯食唔到,因為我唔食辣,不過試咗一啖,好香一啲都唔辣,啲飯仲要好香,煲仔飯煲到啲米煙煙韌韌,好正呀!推介大家試呢個!清空!男朋友連飯焦都食埋🤭🤭喺我哋飲緊凍檸茶同奶茶嘅時候,聞到啲茶味好香,飲落同普通茶餐廳嘅茶係有分別,然後就問一問鋪頭原因,原來啲茶加咗花粉,佢哋自己研製嘅,佢哋仲拎咗舖頭支裝嘅奶茶比我地睇,話有得買支裝拎走,我哋都買咗一支試👍🏻

入面裝修特別,全部都係圓枱設計

黃瓜湯

冰火芙蓉蛋飯