2019-06-04 113 views
位置十分方便,從寶琳站A1出口,行過去對面,3分鐘到,就會見到大大個招牌。門口就有MEUN可以見到有咩食。呢間餐廳嘅食物種類可以話係應有盡有,唔係淨係得海南雞飯同泰國食,有唔同嘅湯河、撈檬、金邊粉,最驚訝嘅係竟然有意粉食,啱哂一大班人食飯,但各每個人都想食唔同野。仲有特別有一頁係咖啡MEUN,有各式各樣嘅咖啡,啱哂咖啡愛好者!下午荼時段都好似好抵食,揾日要黎試試!招牌去骨海南雞飯套餐呢個套餐非常抵食,$70蚊,就可以有海南雞飯、老火湯、上湯浸時蔬,加飲品半價,抵到爛好少套餐會跟大大碗菜,做到飲食均衡。海南雞飯肉質好滑,唔洗點咬就可以吞,好有雞味,好香;而飯都好值得一讚,事關佢一放低,我就聞到陣陣椰子香味,十足去左泰國咁;三個醬個人,最鐘意係甜鼓油,甜甜地,零舍開胃,而湯飲得出係有心機煲,蘿蔔湯亦好啱呢個季節飲。秘製潮式滷豬脾湯檬豬脾滷到好入味,個味道帶少少甜味,而家湯底有少少辣,兩者好夾,檬粉吸哂個湯底味,令到啖啖面都食到湯嘅精華,豬脾嘅份量比到好多,好似食極都食唔哂咁,就算係男仔食完一碗都會覺得飽!四川麻辣口水雞(例牌)肉質同海南雞一樣,都係咁滑,同埋認真夠辣,一放入口已經覺得好辣,

門口就有MEUN可以見到有咩食。

下午荼時段都好似好抵食,揾日要黎試試!

招牌去骨海南雞飯套餐

秘製潮式滷豬脾湯檬

四川麻辣口水雞(例牌)
肉質同海南雞一樣,都係咁滑,同埋認真夠辣,一放入口已經覺得好辣,無幾耐,麻開始出現,鐘意食辣嘅朋友仔推介你可以試下!

麻辣腎片
呢一道麻辣都係夠麻夠辣,腎片好爽口,作為小菜好正!

愛在深秋
愛在深秋其實係青檸梳打水,味道酸酸地,好開胃,加左梳打水為炎熱嘅夏季加左陣清涼嘅感覺,係炎炎夏日飲,認真消暑!呢杯野飲係無加糖,啱哂D想減肥瘦身嘅靚女!
2019-05-31
$118 (Dinner)
  • 招牌去骨海南雞飯套餐
  • 秘製潮式滷豬脾湯檬