下午茶時段係中環出現行過兩步就到四季常餐呢個位茶記有三間翠華太興四季三間都食過唔洗諗,四季性價比最高*早排先同同事講完笑話請佢食四季(常餐)今日黎食,其實此四季同彼四季別有一番風味係香港地道美食*兩個人黎嗌左叉燒滑蛋飯同沙嗲牛常餐先講我嗌既沙嗲牛面配炒蛋多士炒蛋滑但冇乜質感一堆野咁,冇乜蛋香,同之前係蘇杭食既差左啲多士唔錯,即烘,熱熱地輕微脆口(個人偏好再脆啲),但唔夠牛油沙嗲牛夠濃牛肉質感都係我喜歡既薄少少既牛肉片公仔麵一食入口時熱到辣口煙煙韌韌好有口感不過都係蘇杭個湯底再濃啲正啲但overall沙嗲牛肉麵同多士係四季正啲我鍾意煙韌既麵炒蛋就蘇杭好啲*再黎叉燒滑蛋飯呢個滑蛋同炒蛋多士個蛋又唔同左呢個滑蛋有蔥香又有秘製豉油既味正好多叉燒算係好唔柴但唔係好淋好香燶邊果啲常餐同叉燒滑蛋飯比我會揀叉燒滑蛋佢個秘製豉油好正*野飲方面,嗌左熱好立克同凍奶茶凍奶茶味道over average但唔算好出色但佢係冇冰底果種凍奶茶而且唔係好甜,加返啲分俾佢好立克認真一般但未至於淡如水既*最後兩隻餓鬼加$15嗌多左個奶油脆豬嘩好彩有嗌令到呢一餐完滿左超好味夠晒熱個包鬆脆(雖然有好少部份烘燶左)鬆到食落輕飄
下午茶時段係中環出現
行過兩步就到四季常餐
呢個位茶記有三間
翠華太興四季
三間都食過
唔洗諗,四季性價比最高

早排先同同事講完笑話請佢食四季(常餐)

今日黎食,其實此四季同彼四季別有一番風味
係香港地道美食
兩個人黎
嗌左叉燒滑蛋飯同沙嗲牛常餐

先講我嗌既沙嗲牛面配炒蛋多士
炒蛋滑但冇乜質感
一堆野咁,冇乜蛋香,同之前係蘇杭食既差左啲
沙嗲牛夠濃

但唔係好淋好香燶邊果啲
常餐同叉燒滑蛋飯比
我會揀叉燒滑蛋
佢個秘製豉油好正

野飲方面,嗌左熱好立克同凍奶茶
凍奶茶味道over average但唔算好出色
但佢係冇冰底果種凍奶茶
而且唔係好甜,加返啲分俾佢
好立克認真一般
但未至於淡如水既
最後兩隻餓鬼加$15嗌多左個奶油脆豬

好彩有嗌
令到呢一餐完滿左
超好味
夠晒熱
個包鬆脆(雖然有好少部份烘燶左)
鬆到食落輕飄飄咁
脆係輕輕咬落去卡拆一聲果種
勁多牛油同煉奶

好滿足
順帶一提
佢一邊厚啲一邊薄啲
厚果邊可能因為突顯到個包既鬆軟,係好食啲架喎

最後想話佢啲服務麻麻
第一個黎落單既員工西口西面咁