2017-03-14
預先訂了位置,所以一去到就有位,可能我地早(11點半)所以無咩人。我地兩大兩細,俾坐張圓檯我地,好有戶外風味因爲上面有把太陽遮同燈又大又濶,完全無香港平常餐廳那種逼夾感,尼點我鍾意。見我有細小朋友侍應也好醒目馬上整張BB凳我,同馬上遞上一套兒童餐具,服務好細心。老公吃撈檬,一成不變,吃越南野必叫,味道幾好,連餐飲價錢不貴。大仔叫了熟牛肉河粉(同弟弟去過toilet回來竟然已經吃曬,我影唔到相),不過他狂讚好好味,超好味~!仲要叫多碗,不過最後也勸服他試下其他野,因爲有叫了其他小食嘛。我們一定會叫的越南春卷,正常味道,無乜驚喜。甘蔗蝦幾好味,我最like食到最後有蔗咬,哈哈。 軟殼蟹米紙卷味道OK,芒果有點酸,如果軟殼蟹係熱的,一冷一熱就正。小食最正我覺得係個蒸粉包,所以要打4粒星,暖暖的,外面軟皮上散慢炸蒜片口感好好。等~等~等~等~!重點來了,我叫給自己的主食燒牛肉濱海,超級好味~~~~~~~~~~~~~!!!! 本來我想叫牛肉河,但又想試下新野,所以叫了這個看上去也覺得好味。米粉壓倒一塊塊,可以一舕一塊。但~~~最好~~~食~~既個幾塊燒牛肉,又“林”又好味道。主要我唔食生野,平時
等~等~等~等~!重點來了,我叫給自己的主食燒牛肉濱海,超級好味~~~~~~~~~~~~~!!!! 本來我想叫牛肉河,但又想試下新野,所以叫了這個看上去也覺得好味。米粉壓倒一塊塊,可以一舕一塊。但~~~最好~~~食~~既個幾塊燒牛肉,又“林”又好味道。主要我唔食生野,平時食牛扒我起碼9成至全熟。尼幾塊燒牛肉全熟之餘又不"en"又入味,連三嵗弟弟也狂食,哥哥也讚好味!尼個一定要encore!!!
最後叫了一個甜品比哥哥弟弟一起食,我試左D,味道不錯對得起這價錢(才$12),好濃椰子味,裏面有好多椰子肉。
我同老公也覺得這裡好食,價錢又唔貴,下次會再來,燒牛肉濱海再會呀~~!