2017-04-07 568 views
中午12點幾嚟到, 鋪頭入面都好多人下,不過仲有位,我同友人快快坐低。有時行街會路過呢間野, 但從來都冇諗過入嚟幫襯,今次之所以入嚟都係受到友人強烈嘅推薦。 友人幫襯左呢間野好多年,係佢嘅忠實fans。一入到間鋪感覺其實都幾殘舊,不過是但啦,我都吾係太在意呢啲,好味就得~友人推薦我既係咖喱飯套餐,佢每次嚟到都必定會食, 咖喱飯加上加州卷六件都只係$37。分量OK,友人係男仔都話夠飽肚。友人話加州嘅味道一般, 唔係好食亦唔算難食。不過我都明嘅,喺旺角街邊食肆賣$37嘅日式料理可以有幾正宗?!我就叫咗個咖喱飯加鰻魚加州卷(個名大概差唔多)($44),鰻魚加州卷味都OK冇乜特別(唔記得影相)。但反而友人推薦嘅咖喱飯就好有驚喜, 咖喱夠辣夠香好好味!真係冇介紹錯!下次來嘅話我都會繼續叫咖喱飯!(btw , 佢啲咖喱放得好似好隨意, 你見上圖個咖喱有蘿蔔有薯仔,但友人話試過係得汁咋⋯⋯睇吓你嗰日夠唔夠運)友人話呢間野係openrice都好多劣評下,其實都唔係咁差姐,起碼我地食完野喺度玩電話都冇俾人趕走

咖啡飯
加州卷